Consult, tarieven en vergoedingen

 

Klik HIER voor vergoeding van zorgverzekeraars

Mijn NVL Lidmaatschapsnummer is 35006

Een consult aan huis 

Een consult vindt bij voorkeur bij jouw thuis plaats. Dat geeft voordelen. Immers, de adviezen die ik geef, bijvoorbeeld over voedingshoudingen, kunnen in de eigen situatie meteen geoefend en aangeleerd worden. 

Tijdens het consult onderzoek ik je borsten en doe ik een mondonderzoek bij je kind om na te gaan of er bijzonderheden zijn. 

Voordat een consult plaatsvindt krijg je een appje waarin ik enkele korte basisvragen vraag. 

Meestal is één consult van 1½ uur voldoende voor gerichte advisering, begeleiding en ondersteuning. Ik besteed veel aandacht aan het aanleggen en de manier waarop je relaxed borstvoeding kan geven.

Aanleggen is mijn specialiteit: ik ben daar bedreven in en heb veel ervaring in het overbrengen van deze vaardigheid. Ik geef je praktische informatie: ik laat het je zien, en help je om het zelf te doen. Het is mogelijk om met je mobiel een kort instructiefilmpje te maken. Ook op andere gebieden zul je van mij vooral veel praktische uitleg krijgen.

In overleg met jou zoek ik naar een juiste balans tussen wat goed is voor de borstvoeding en wat praktisch uitvoerbaar is. Ik probeer rekening te houden met jouw energie, bespreek het verschil tussen de hoofdzaken en de bijzaken, zodat je energie zo efficiënt mogelijk wordt benut. Samen met jou maak ik een realistisch plan.

Het vervolg is afhankelijk van jouw behoefte en het probleem maar bestaat vooral uit contact per app of zonodig telefonisch.

In het weekend doe ik geen consulten. Om het weekend en in mijn vakantie is mijn telefoon doorgeschakeld naar Sytske de Haan IBCLC uit Diepenveen.

Per uur € 100,00

Reistijd en reiskosten € 0,45 per kilometer (routebeschrijving ANWB) 

Een consult in de praktijk 

Wanneer je baby al wat ouder is kan je er ook voor kiezen om samen met je (partner en) kind in mijn praktijk te komen. Wil je weten of je baby voldoende drinkt en goed groeit? Tijdens het consult wegen we gezamenlijk je baby, doe ik een mondonderzoek bij je baby, observeer ik een voeding en kan je natuurlijk al je vragen stellen.

Het contact over het vervolg is afhankelijk van het probleem maar bestaat uit contact per app of wanneer nodig telefonisch. 

In het weekend doe ik geen consulten. Een professionele Symphony kolf huren is wel mogelijk. Dit is dezelfde kolf als in het Deventer Ziekenhuis)

Per uur € 90,00 

Een consult in uw zwangerschap

Ook in je zwangerschap kan je (bij voorkeur samen met je partner) voor een consult in de praktijk komen.

Waarom zou je alvast een consult willen hebben?

-Je wilt graag een op een voorlichting ontvangen

- je wilt alvast met een 'zware' pop oefenen om een kindje aan te leggen (met een mobiel maken we een korte instructiefilmpje van het aanleggen)

- je wilt doorspreken waarom het de vorige keer misschien niet is gelukt

  (graag je kraamdossier meenemen)

- je wilt leren prenataal te kolven

Half uur € 45,00

Per uur € 90,00

Korte vragen met telefoon, mail of app 

Voor een korte vragen die geen observaties van de moeder en/of baby vereist is een telefoon, mail of appje mogelijk. Graag een appje van je voren om het in te plannen.

€ 25,00 

Kolfconsult in de praktijk

Ben je op zoek naar een geschikte kolf om te kopen, lijkt 'kolven' je een heel gedoe of weet je niet hoe dit in jouw situatie het beste te combineren is met je baan?

Als je op deze vragen een antwoord op maat wilt krijgen en daarvoor ongestoord mijn aandacht wilt, app me dan om een afspraak in te plannen.

We kunnen samen de keuzes bespreken die je hebt op het gebied van kolven. Door bij een gecertificeerde lactatatiekundige een kolf te kopen vergoed een zorgverzekering gemakkelijker de kolf. 

Ter plekke kun je 12 kolven bekijken en horen.  Twijfel je over de kolf en wil je deze zelf eerst testen? Dat kan ook tijdens dit consult. Ik beoordeel samen met jou de beste maat van het kolfschild. Je koopt toch ook geen schoenen zonder te passen?

Je kan testen en het verschil zelf beoordelen tussen de (draagbare) kolven zoals de Medela Freestyle, Elvie pump, Elvie Stride, Nutrea, Horigen wearable en de Youha.

Medela Swing Maxi en de Horigen Grace (conversieset) zijn meer traditionele kolven.

Heb je een kolf van je vorige borstvoedingsperiode dan kan ik de kolf Met Medela cups of universele kolfcups kunnen ze ook door mij ook aangepast worden zodat het in je eigen BH past.

Zolang je garantie hebt op je kolf geef ik je ook 24/7 de garantie dat je kan blijven kolven. Is je kolf in reparatie krijg je een vervangende kolf van mij. Mocht je eerder hebben gehuurd kan je gratis de Symphony lenen met de kolfset je je zelf nog hebt.  

Het is handig om een flesje mee te nemen om je moedermelk mee naar huis te nemen. Het is fijn dat je niet vlak voor het kolfconsult borstvoeding hebt gegeven. 

Als je kindje 4/5 weken oud is kan je gaan starten met het geven van een flesje met moedermelk. Het is fijn om 4 keer per week (om de dag) je kindje te laten oefenen met oefenen met het drinken uit de fles.

Als je het zelf fijner vindt mag je eerder beginnen.

Normaal gesproken heb ik alle kolven op voorraad.

€ 45,00 per half uur

WhatsApp consult

Geschikt voor het snel beoordelen van foto's/ filmpjes.

Graag je naam, adresgegevens en emailadres voor de factuur in je eerste contact vermelden.

€ 20,00

Vergoeding door de zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de lactatiekundige zorg geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. De lactatiekundige dient aangesloten te zijn bij de NVL. Wij adviseren je om bij je zorgverzekering te informeren of vanuit het aanvullend pakket een vergoedingsregeling voor de lactatiekundige zorg is opgenomen. Een lijst van verzekeraars die lactatiekundige hulp vergoeden kan je hier vinden 

Soms vergoedt de zorgverzekeraar alleen een consult als je wordt verwezen door een huisarts, verloskundige of het consultatiebureau. 

 

 

Wanneer kan je een lactatiekundige inschakelen?

Als deze vraag je bezighoudt dan is dat moment waarschijnlijk al aangebroken. Misschien twijfel je omdat je nog kraamhulp krijgt maar de borstvoeding nog niet helemaal goed verloopt. De aanwezigheid van de kraamhulp is geen garantie dat alles goed gaat dus het is belangrijk je eigen gevoel te volgen. 

Twijfel is tijdens de borstvoeding en zeker in de kraamtijd een goede indicatie dat er iets niet lekker loopt, het is daarom altijd raadzaam om een lactatiekundige te raadplegen. De lactatiekundige kan eventuele twijfel of ongerustheid wegnemen of problemen onderkennen en helpen om te werken aan een oplossing. In feite zou iedere moeder die borstvoeding geeft, in de kraamtijd, een controle van een lactatiekundige goed kunnen gebruiken, in een ideale wereld zou een standaard bezoek van een lactatiekundige geen overbodige luxe zijn dus als deze vraag je bezighoudt, raad ik je aan om contact op te nemen met een lactatiekundige. 

Ik ben vrijgesteld van BTW

 

Professionele zorg bij borstvoeding
Lid van de NVL